Ciorbă de urzici

Ingrediente
  • 500 g urzici
  • 1 ceapă
  • 2 linguri orez
  • 1 căpățână de usturoi
  • ½ rădăcină mică de hrean
  • 1 l borș
  • 1 legătură leuștean
  • sare
 
Preparare
1. Cureți și speli bine urzicile, apoi le opărești, le scurgi și le tai mărunt. Cureți ceapa și o toci. Alegi și speli orezul.
2. Fierbi ceapa timp de 5 minute, în 500 ml apă, apoi adaugi orezul, urzicile și o parte din zeama în care au fiert. 
3. În acest timp, fierbi separat borșul, îndepărtând spuma. Cureți și zdrobești usturoiul. Razi fin hreanul, în prealabil curățat și spălat. Speli și tai mărunt leușteanul.
4. După ce orezul a fiert timp de 15 minute, torni borșul, pui hreanul, usturoiul, leușteanul și sare după indicația medicului și lași ciorba să mai dea în câteva clocote. 
 
Sfatul meu: După aceeași rețetă, eu am preparat și ciorbă de ștevie, măcriș sau lobodă. 
 
Ana Kis, Cluj-Napoca
 
8 porții
35 minute
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *