Ciorbă de varză cu crenvurști

Ingrediente
  • 1 varză dulce mijlocie
  • 2 morcovi noi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă 
  • 3 crenvurști de pui
  • 200 g smântână
  • 500 ml borș
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • ½ legătură mărar
 
Preparare
1. Cureți varza de frunzele veștede exterioare, de cotor și nervuri și o toci fideluță. Cureți ceapa, morcovii și pătrunjelul, le speli și le dai pe răzătoarea mare.
2. În oala pentru ciorbă, călești puțin în ulei ceapa, morcovul și pătrunjelul. Când s-au înmuiat, adaugi varza și continui să le călești împreună pentru 3-4 minute, amestecând. Stingi cu 2 litri de apă fierbinte și fierbi legumele timp de 15 minute. Fierbi borșul separat și îi îndepărtezi spuma. 
3. Când legumele sunt fierte, pui crenvurștii tăiați în rondele, borșul, sare și piper după gust și lași să mai dea în câteva clocote. 
4. Iei oala de pe foc și torni smântâna bătută cu puțină apă rece. Amesteci și presari mărarul fin tocat. 
 
Olga Muntean, Sânnicolau Mare, jud. Timiș
 
10 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *