Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză

Ingrediente

  • 1 l apă
  • 250 ml zeamă de varză
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 2 cartofi
  • 2 ardei
  • 2 roșii
  • 1 fir de praz
  • 1 ceapă
  • 750 g varză dulce sau acră
  • 1 legătură frunze de țelină
  • ½ legătură leuștean
  • 50 g unt
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură bulion
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g smântână
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli, cureți și tai legumele după preferință. Călești în untul topit întâi rădăcinoasele și ardeii, apoi ceapa, prazul și varza tocată mărunt. Stingi cu apa fierbinte, pui cartofii și lași legumele să fiarbă acoperit. 2. După 10 minute adaugi roșiile decojite și tăiate cubulețe, iar după alte 5 minute, făina și bulionul dizolvate în 150 ml apă rece. Sărezi și condimentezi ciorba după gust, o acrești cu zeamă de varză și o dregi cu gălbenușurile bătute cu smântâna și puțină sare.
Presari frunzele de țelină fin tocate și acoperi ciorba cu un capac.
O servești la masă cu leuștean proaspăt, tăiat mărunt.

Margareta Vasile, București

10 porții
45 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *