Ciorbă din coaste de oaie

Foto: Elena Tănăsescu -Burda Romania
Foto: Elena Tănăsescu -Burda Romania

INGREDIENTE
• 1 kg coaste de oaie
• 2 morcovi
• 1 țelină
• 2 fire de praz
• 3 cartofi
• 1/2 varză murată
• 200 g roșii în bulion
• 1 legătură pătrunjel
• sare
• piper

PREPARARE
1. Speli coastele de oaie și le pui la fiert în 2 litri de apă ușor sărată. Iei spuma formată la începutul fierberii,
apoi continui să fierbi coastele acoperit, până când carnea se desprinde de pe oase.
2. Când carnea a fiert, o cureți de pe oase și o tai mărunt. Cureți, speli și tai legumele după preferință.
Le adaugi la fiert împreună cu bucățile de carne și varza tăiată fideluță.
3. După ce au fiert toate legumele, pui roșiile tăiate cubulețe și bulionul, lași să mai dea în câteva clocote,
apoi sărezi și condimentezi ciorba după gust și presari pătrunjelul tocat mărunt.

12 porții
1 h 20 min

Liliana Busuioc, Mangalia, jud. Constanța



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *