Ciorbă iute de afumătură

Foto: Mihai Nicolae, Burda România
Foto: Mihai Nicolae, Burda România

Ingrediente
100 g slănină afumată
1 ceapă mare
1 ardei gras
1 roșie sau 1 lingură bulion
400 g ceafă, costiță sau șuncă
500 g fasole verde
2 morcovi
1 pătrunjel
150 g tăiței sau fidea
1 lingură boia de ardei iute
sare
piper
condiment din legume uscate
1 legătură pătrunjel verde
smântână

Preparare
1. Tai slănina în cubulețe și le prăjești puțin. Adaugi ceapa curățată și mărunțită, o călești, după care pui carnea tăiată cubulețe, precum și ardeii și roșia. După ce ai călit aceste prime ingrediente, adaugi legumele rămase, în prealabil curățate, spălate și tăiate cubulețe. Presari boiaua iute și amesteci.
2. Stingi cu 2 ½ litri de apă și condimentezi după gust, cu sare, piper și condiment din legume, după gust. Lași să fiarbă până toate legumele, timp de 10 minute, până se înmoaie.
3. Între timp, fierbi tăițeii în apă ușor sărată. Îi scurgi într-o sită și îi adaugi în ciorbă. Sărezi și condimentezi ciorba după gust, presari verdeața fin tocată, după care iei vasul de pe foc.
Aduci la masă porțiile alături de un bol cu smântână și de câțiva ardei iuți.

Deli Jolan, Boghiș, jud. Satu Mare

15 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *