Ciorbă mozaic

Ingrediente

  • 4-5 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 200 g fasole verde 
  • 1 sfeclă roșie mică
  • ½ varză mică
  • 1 ardei
  • 1 gogoșar
  • 2 roșii
  • 1 lămâie
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură unt
  • câte 1 legătură mărar și pătrunjel 
  • sare 
  • smântână
 
Preparare
1. Cureți și speli legumele. Tai ceapa julien, morcovii și pătrunjelul în rondele, fasolea verde în bastonașe, sfecla în felioare, ardeiul și gogoșarul în cubulețe, iar varza fideluță. Pui la fiert în 2 ½ litri apă rădăcinoasele, ceapa, iar după 5 minute, sfecla, varza, fasolea, ardeiul și gogoșarul. 
2. Opărești roșiile ca să le decojești mai ușor. Le tai cubulețe. Călești puțin făina în untul topit, stingi cu zeama de lămâie și cu puțină supă, amestecând continuu până obții un sos omogen. 
3. Pui în ciorbă roșiile și sosul alb, amestecând pentru 2-3 clocote, apoi potrivești de sare. Stingi focul, presari pătrunjelul și mărarul fin tocate și acoperi oala cu un capac, pentru 5 minute. 
4. Repartizezi ciorba în farfurii și o aduci la masă împreună cu smântână, pentru ca fiecare să-și dreagă porția după gust. 
Dana Varga, Dej, jud. Cluj
15 porții
40 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *