Ciorbă rusească

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • ½ țelină
  • ¼ varză
  • 1 sfeclă roșie mică
  • 500 g fasole verde
  • 2 cartofi
  • 2 ardei
  • 1 ceapă
  • 4 roșii
  • câte 1 lingură mărar, pătrunjel și leuștean tocat
  • 3 linguri smântână
  • 1 ou
  • sare
  • 30 g Delikat Borș Magic cu smântână

Preparare
1. Speli carnea, o cureți de pielițe și o porționezi. O pui la fiert la foc mic, într-o oală cu 3 litri apă rece. După ce ai îndepărtat spuma, o lași să fiarbă până se înmoaie. 2. Cureți, speli și tai legumele după preferință. Le adaugi la fiert în următoarea ordine: rădăcinoasele, sfecla, varza, fasolea, cartofii, ardeii și ceapa. După 15 minute decojești roșiile, le tai cubulețe și le pui la fiert în ciorbă.
3. Bați oul împreună cu puțină apă rece și cu Delikat Borș Magic cu smântână. Verifici dacă toate legumele sunt bine fierte, apoi torni în fir subțire amestecul cu Delikat și ou. Presari verdeața, iar dacă este necesar, mai sărezi ciorba după gust.
Sfatul meu:
Servește ciorba împreună cu smântână și ardei verde sau roșu.
Ilca Lazăr, Brașov
16 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *