Ciuperci cu legume și sos alb

Ingrediente
  • 15 ciuperci mari
  • 3 ardei diferit colorați
  • 1 ceapă
  • 1 lingură făină
  • 1 praf de nucșoară
  • 50 g tofu
  • sare
  • piper
  • 100 g margarină
Preparare
1. Cureți și speli toate legumele. Desprinzi piciorușele de pălărioarele ciupercilor. Tai mărunt ardeii, ceapa și pălărioarele ciupercilor, apoi le înăbuși cu 50 g margarină topită și puțină apă, până când se înmoaie. Sărezi și condimentezi după gust legumele.
2. Prepari un sos alb: topești într-o cratiță 25 g margarină și presari făina, apoi amesteci rapid. Torni treptat supa de legume și omogenizezi energic, ca să nu se formeze cocoloașe. Când sosul s-a îngroșat, adaugi nucșoara, tofu mărunțit cu furculița și sare după gust.  
3. Ungi cu puțină margarină o tavă și așezi pălărioarele ciupercilor, în care vei repartiza margarina rămasă. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu. 
4. După 5 minute, scoți tava, umpli pălărioarele cu legume și acoperi cu sos alb. Le introduci din nou la cuptor, pentru 15 minute. 
 
Ana-Maria Farcaș, Alba-Iulia, jud. Alba
 
5 porții
45 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *