Ciuperci cu șuncă și brânză de capră

Ingrediente

  • 400 g ciuperci
  • 50 ml ulei de măsline
  • 100 g brânză de capră
  • 100 g șuncă presată
  • 1 roșie
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • piper alb măcinat
  • sare
  • 100 g cașcaval
  • 1 lingură ulei pentru uns vasul

Preparare
1. Cureți și speli bine ciupercile. Le lași să se scurgă, apoi le tai solzișori. Opărești și decojești roșia. Tai cubulețe roșia, șunca și brânza. Speli verdeața și o toci mărunt.
2. Călești ciupercile în uleiul de măsline. Când s-au înmuiat, iei vasul de pe foc și le lași să se răcească. Le amesteci cu șunca, brânza și pătrunjelul tocat, piper alb măcinat și sare după gust.
3. Torni amestecul într-un vas termorezistent uns cu ulei.  Presari deasupra cașcavalul ras și introduci vasul pentru 8-10 minute, în cuptorul preîncălzit, până ce brânza de capră și cașcavalul încep să se topească.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

3 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *