Ciuperci umplute

Ciuperci umplute_MG_8860_Ingrediente

  • 10 ciuperci mai mari
    1 ceapă
    1 ardei
    2 ouă
    3 linguri orez
    3 linguri ulei
    100 g cașcaval
    1/2 legătură pătrunjel
    1 lingură margarină pentru tavă
    sare
    piper

Preparate
1. Pui la fiert orezul în 100 ml apă. Cureți și speli ciupercile, apoi le separi pălăriile de piciorușe. Cureți ceapa și ardeiul și le toci mărunt. Tai cubulețe piciorușele ciupercilor și le călești în ulei împreună cu ceapa și ardeiul, timp de aproximativ 10 minute. Adaugi apoi orezul fiert, pătrunjelul tocat fin, ouăle și cașcavalul ras. Sărezi și piperezi după gust și omogenizezi compoziția.
2. Cu acest amestec umpli pălăriile de cuperci, pe care le așezi într-o tavă unsă cu margarină și le dai la cuptor pentru 30 de minute. Servești ciupercile decorate cu pătrunjel tocat mărunt și feliuțe de ardei.

Iuliana Todor, Domoșu, jud. Cluj

10 bucăți
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *