Ciupercuțe cu ouă de prepeliță

Ingrediente

  • 10 ciuperci
  • 10 ouă de prepeliță
  • 50 g unt
  • 50 g cașcaval
  • piper
  • sare

Preparare
1. Cureți ciupercile, le speli bine și îndepărtezi piciorușele, păstrând pălărioarele. Le așezi într-o tavă unsă cu unt.
2. În interiorul fiecărei pălărioare, pui câte o felioară de unt și conținutul unui ou de prepeliță. Ai grijă ca atunci când spargi ouăle, gălbenușul să rămână întreg. Presari sare și piper și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu.
3. Când ouăle au prins o crustă, presari cașcaval ras fin peste ciuperci și le mai lași la cuptor, la foc mic, pentru 10 minute.
Le servești ca aperitiv cald sau rece, decorate cu fâșii de murături sau măsline.

Mihaela Natalia Dena, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

10 bucăți
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *