Ciupercuțe umplute și gratinate

Ciuperci umplute si gratinate_MG_0465

Ingrediente
10-12 ciuperci
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
200 g cașcaval
1 ceapă uscată sau 1 legătură ceapă verde
piper
sare
50 ml ulei de măsline

Preparare
1. Cureți bine ciupercuțele și le speli în mai multe ape. Separi piciorușele de pălărioare.
2. Cureți ceapa. Speli verdeața. Toci mărunt piciorușele ciupercilor, verdeața și ceapa.
3. Călești ceapa și piciorușele ciupercilor în 2 linguri ulei, iar la sfârșit adaugi verdeața, sărezi și condimentezi amestecul după gust.
4. Razi fin cașcavalul. Umpli pălăriile ciupercilor cu amestecul de mai sus, apoi le așezi într-o tavă unsă cu uleiul rămas. Presari cașcaval ras și introduci tava în cuptorul preîncălzit. Coci la foc mijlociu, pentru aproximativ 25 de minute.
5. Scoți ciupercile pe un platou și le aduci la masă calde, cu o salată alături sau ca garnitură la o friptură.

Elena Claudia Sandu, Pitești, jud. Argeș

3 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *