Clătita Calzone de zăpadă sau Visul unei nopți de iarnă

Ingrediente:
100 g făină
2 ouă
200 ml lapte
apă minerală
1 legătură mărat tocat
frunze de busuioc tocate
cca 7 bile de mozzarella
1 praf de sare
cca 17 roșii cherry
1 tigaie Tefal Mini Chefs
parmezan ras

Preparare:
1. Se bat ouăle cu telul, cu făină și lapte. Se subțiază cu apă minerală, se adaugă un praf de sare și verdeață tocată. Se lasă la frigider.
2. Între timp se taie felii subțiri roșiile cherry și bilele de mozzarella.
3. Se unge tigaia cu puțin ulei de măsline, se încinge. Se mai subțiază eventual aluatul cu apă minerală și se așază în tigaie; se repartizează uniform și se lasă să se coacă clătita. Când începe să se solidifice se așază pe o jumătate din arie rondele de mozzarella și de roșii. Se presează ușor. Se desprinde cealaltă jumătate de arie de clătită cu o paletă de teflon și se suprapun jumătățile sub formă de calzone sau semilună. Se presează cu paleta, să se lipească mozzarella și se mai lasă să se coacă puțin. Apoi calzonele se întoarce pe partea cealaltă, se mai lasă puțin în tigaie să se rumenească și se scoate. Se presară parmezan și se servește imediat.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *