Clătite cu cereale

Ingrediente

  • 140 g făină integrală
  • 20 g fulgi de ovăz
  • 1 lingură germeni de grâu
  • 2 linguri zahăr brun fin
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 225 ml lapte semidegresat
  • 2 albușuri
  • 2 linguri ulei
  • 300 g iaurt semidegresat
  • 250 g fructe de pădure (zmeură, afine, frăguțe) sau dulceață

Preparare
1. Prăjești puțin germenii de grâu într-o tigaie fără ulei. Într-un castron mare, amesteci făina, fulgii de ovăz, germenii de grâu, zahărul și praful de copt. Într-un alt vas, mixezi laptele, 115 g iaurt și albușurile, apoi le torni peste amestecul cu făină și amesteci repede, pentru ca ingredientele uscate să se umezească.
2. Ungi o tigaie antiaderentă, folosind un șervețel îmbibat în ulei. O încingi și torni câte 2 linguri de compoziție pentru o clătită, uniformizând suprafața. Când se formează bășicuțe, ridici clătita cu o spatulă, iar dacă este rumenită dedesubt, o întorci și o rumenești și pe partea cealaltă. Dacă îți ies groase, nu le rula.
3. Așezi clătitele pe farfurii încălzite și le servești cu restul de iaurt și cu fructe de pădure.

Rodica Gabără, Suceava

12 bucăți
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *