Clătite cu ciuperci

Clatite cu ciuperci_MG_8859

Ingrediente
Pentru aluat
3 ouă
500 ml lapte
făină cât cuprinde (cca. 300-400 g)
½ linguriţă bicarbonat
1 lingură ulei pentru tigaie
Pentru umplutură
300 g ciuperci
500 g ceapă
1 legătură mărar
½ lingură unt
½ lingură smântână
1 linguriţă făină
piper măcinat
sare

Preparare
1. Bați ouăle cu un praf de sare, apoi încorporezi făina și bicarbonatul și subțiezi aluatul turnând laptele, puțin câte puțin. Vei obține un aluat de consistența smântânii, pe care îl lași să se odihnească timp de 15-20 de minute.
2. Încingi o tigaie și o ungi cu un șervețel înmuiat în ulei, înainte de a coace fiecare clătită. Prăjești clătitele și le păstrezi la cald.
3. Pentru umplutură, cureți și speli ciupercile și ceapa și le tai în felii și, respectiv, mărunt. Călești puțin ceapa în untul topit, pui ciupercile și continui să le înăbuși împreună până când se pătrund.
4. Adaugi făina dizolvată în 50 ml apă rece, mărarul tocat, smântâna, sare și piper după gust. Lași compoziția să mai fiarbă la foc mic 10-15 minute, amestecând continuu până se îngroaşă.
5. Repartizezi compoziția pe clătite și le rulezi. Servești clătitele cu puţin unt şi smântână deasupra.

Paula Cândea, București
20 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *