Clătite cu cremă de alune

Clatite cu alune prajiteIMG_8847

Ingrediente
Pentru clătite
3 ouă
200 ml lapte
1 praf de sare
6-7 linguri făină
50 ml ulei
Pentru cremă
6 gălbenușuri
250 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
125 g alune sau nuci prăjite
200 g unt
½ fiolă esență de vanilie

Preparare
1. Bați ouăle cu sarea, apoi încorporezi treptat făina și laptele rece. Omogenizezi aluatul și îl lași să se odihnească 20 de minute.
2. Ungi tigaia folosind un șervețel înmuiat în ulei. În tigaia încinsă, torni aluat și formezi o peliculă uniformă, aplecând repede tigaia în toate părțile. Coci clătitele pe ambele părți și le scoți pe o farfurie. Ungi tigaia și omogenizezi aluatul înainte de fiecare clătită.
3. Prăjești puțin alunele în cuptor, iar când s-au răcit, le macini mare. Mixezi gălbenușurile cu zahărul pudră și esența de vanilie. În untul frecat spumă, încorporezi pasta cu gălbenușuri și alunele măcinate.
4. Umpli clătitele cu crema de alune și le servești imediat.

Ilinca Din, Strâmbeni, jud. Argeș

15 bucăți
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *