Clătite cu file de merluciu

Clatite cu file de merluciu_MG_9640_

 

 

 

 

 

 

 

1 bucată conține:
255 kcal
20 g proteine
15 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 1 ou
  • 60 g făină
  • 200 ml lapte
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 600 g file de merluciu
  • 1 ceapă
  • 100 g unt sau margarină
  • 50 g cașcaval
  • ½ legătură mărar

Preparare
1. Bați oul cu sare și făina, apoi diluezi compoziția cu laptele rece, în prealabil fiert. Lași aluatul să se odihnească timp de 20 de minute. Coci clătitele în tigaia încinsă, unsă cu un șervet îmbibat cu ulei.
2. Înăbuși în unt topit fileurile și ceapa mărunțite. Mixezi în robotul de bucătărie peștele, ceapa, cașcavalul ras și verdeața.
3. Cu pasta obținută ungi clătitele și le rulezi. Le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 10 minute. Le servești pe un platou decorat cu roșii, pe care le vor consuma, însă, numai cei sănătoși.

Lucia Criste, Arad

8 bucăți
1 h

Rețetă permisă în litiază oxalică.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *