Clătite cu urzici

Clatite cu urzici_IMG_0452_

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 bucată conține
150 kcal
10 g proteine
10 g lipide
10 g glucide

Ingrediente
Pentru clătite

  • 150 g făină
  • 2 ouă
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri ulei

Pentru umplutură

  • 500 g urzici fragede
  • 1 cățel usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 g șuncă slabă de pui
  • 250 g caș dulce sau mozarella
  • 1 linguriță unt sau margarină pentru formă

Preparare
1. Din făina, ouă și lapte, prepari aluatul pentru clătite, pe care îl lași la rece timp de aproximativ ½ oră.
2. Între timp, cureți urzicile, apoi le speli bine, le opărești și le mărunțești. Tai în cubulețe șunca și cașul. Cureți usturoiul și îl zdrobești. În pasta de urzici, încorporezi usturoiul, uleiul de măsline încălzit, șunca și 150 g caș.
3. Din aluatul pregătit, coci pe rând 16 clătite, într-o tigaie mică, încinsă și unsă de fiecare dată cu un strat fin de ulei. Le umpli cu pasta de urzici și le așezi într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Presari cașul rămas și le introduci 10 minute în cuptor, la foc mediu.

Adrian Călin Vanțiu, Cluj-Napoca, jud. Cluj

16 bucăți
1 h 15 min

Rețetă permisă în boli cardiovasculare.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *