Clătite cu varză

Ingrediente
  • 500 g varză albă
  • 3-4 ouă
  • 250 g făină
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 150 g smântână
  • 200 g brânză
  • sare
 
Preparare
1. Speli varza, o dai pe răzătoarea mare și o sărezi puțin. 
2. Pregătești aluatul pentru clătite: bați ouăle cu un praf de sare și făina, apoi torni treptat laptele, amestecând până obții un aluat subțire, omogen, pe care îl lași să se odihnească timp de 20 de minute. Încorporezi în aluat 200 g varză.
3. Topești untul într-o tigaie și o ungi rotind-o și înclinând-o repede. Îndepărtezi untul în exces cu ajutorul unui șervețel, pe care îl vei folosi la uns tigaia pentru următoarele clătite. Încingi tigaia și le prăjești uniform, pe ambele părți. Le păstrezi la cald până când termini de preparat tot aluatul. 
4. Amesteci varza rămasă cu brânza rasă și smântâna. Umpli fiecare clătită și o rulezi. 
 
Victorița Diaconu, Orlești-Silea, jud. Vâlcea
 
20 bucăți
1 h 20 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *