Clătite umplute cu măsline

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Ingrediente
12 bucăți; 250 kcal; 1 h
Pentru aluat
2 ouă
1 praf de sare
200 g făină
500 ml lapte dulce pasteurizat
2-3 linguri ulei pentru prăjit
Pentru umplutură
200 g măsline verzi umplute cu gogoșari
1 lingură ulei de măsline
1 cutie (200 g) fileuri de anșoa
1 lingură capere
1 lingură coniac
1 lămâie
piper
cimbru
opțional 1 cățel de usturoi și 1 felioară de unt

Preparare
1. Mixezi ouăle cu sarea și făina, apoi torni câte puțin lapte rece și mixezi în continuare, până obții un aluat ceva mai fluid decât smântâna, pe care îl lași să se odihnească 20 de minute. Încingi tigaia și o ungi cu un șervețel îmbibat în ulei. Torni câte un polonic de aluat și înclini tigaia în toate părțile, până se formează pelicula de aluat.
Coci clătita 2 minute pe o parte, îi desprinzi ușor marginile și o întorci pe partea cealaltă.
Procedezi astfel până termini compoziția, având grijă să ungi tigaia înainte de fiecare clătită.
2. Pentru umplutură, mixezi în blender măslinele, caperele și fileurile scurse, apoi adaugi coniacul, zeama de lămâie, uleiul, sare și condimente după gust. Opțional, poți să adaugi usturoiul tăiat în felioare și călit apoi în unt topit, pentru 30 de secunde..
3. Umpli clătitele cu pastă de măsline și le servești.
Ilinca Din, Strâmbeni, jud. Argeș



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *