Clătite umplute cu sos și porumb

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 200 g făină
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură și decor

  • 1 ceapă
  • 2 linguri ulei
  • 400 ml suc de roșii
  • 2 conserve (400 g) boabe de porumb
  • cimbru
  • 2 lingurițe condiment din legume deshidratate
  • 3 cărnați
  • 1 linguriță zahăr
  • 50 g cașcaval
  • 10 g unt pentru vas

Preparare
1. Mixezi într-un bol ouăle, puțină sare și 2 linguri de ulei. Adaugi făina cernută și continui să amesteci cu mixerul, apoi subțiezi cu laptele și apa minerală, pe care le torni în fir subțire. Omogenizezi aluatul și îl lași să se odihnească 20 de minute, apoi coci clătitele într-o tigaie încinsă, unsă cu un strat fin de ulei.
2. Cureți ceapa și o tai mărunt. O înăbuși în ulei până devine transparentă, apoi adaugi cârnații tăiați rondele, zahărul, condimentul din legume, cimbru după gust, porumbul scurs și sucul de roșii. Lași să fiarbă până când scade sosul. sosul de roșii, zahărul, Delikatul și lași totul să fiarbă până scade la jumătate.
3. Umpli clătitele, le împachetezi și le așezi într-un vas termorezistent uns. Presari cașcaval ras și le introduci în cuptor pentru 5-10 minute. Le servești ca aperitiv cald.

Voichița-Octavia Popescu, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud

15 bucăți
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *