Clătite umplute cu vinete

Ingrediente
Pentru clătite:

  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apă minerală
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 200 g făină
  • 100 g mălai fin

Pentru umplutură:

  • 2 vinete
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 150 g brânză dulce
  • 1 legătură mărar
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Preparare
1. Bați ouăle cu sarea, apoi adaugi mălaiul și făina alternând cu laptele și apa minerală. Vei obține o compoziție ca o smântână groasă, pe care o lași să se odihnească timp de 20 de minute, apoi coci pe rând clătitele într-o tigaie încinsă, unsă în prealabil cu un șervețel îmbibat cu ulei.
2. Cureți vinetele de coajă, le tai în cuburi mici, le opărești în apă cu sare, apoi le scurgi în strecurătoare.
Cureți, speli, tai mărunt și călești puțin în ulei ceapa și morcovul. Adaugi vinetele scurse și răcite și puțină apă și fierbi legumele timp de 10 minute.
Pui mărarul tocat mărunt și piper după gust, lași legumele să se răcească și le mixezi împreună cu brânza de vaci.
3. Umpli clătitele calde cu această compoziție și le rulezi.

Sfatul meu: Peste clătitele calde, așezate într-un vas termorezistent, noi radem puțină telemea și le mai dăm puțin la cuptor. Le consumăm condimentate cu ketchup.

Doina Tătăranu, București

10 bucăți
1 h  



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *