Coastă de porc umplută cu mere

Coasta de porc umpluta cu mere_MG_9240_Ingrediente

  • 750 g coastă proaspătă de porc
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 1 linguriță făină
  • ½ kg mere
  • ½ pahar vin
  • cimbru
  • piper
  • sare grunjoasă și sare fină

Preparare
1. Alegi o bucată de coastă lungă și îngustă, pe care o speli, o usuci, o crestezi din loc în loc și o presari cu piper, cimbru, boabe de ienibahar pisate și sare. Cureți merele de coajă și cotoare și le tai în sferturi.
2. Rulezi coasta astfel încât să obții un cilindru și o legi cu o sfoară. În golul format, pui merele. Torni în tavă o cană cu apă fierbinte, acoperi tava cu folie de aluminiu și o introduci în cuptorul preîncălzit. După 30 de minute, îndepărtezi folia, torni din nou apă în tavă și dai coasta la cuptor pentru încă 30 de minute, pentru ca preparatul să se rumenească.
3. Când coasta este gata, o scoți pe un platou cald. Fierbi sosul rămas împreună cu făina dizolvată în vinul rece, până se îngroașă sosul. Când friptura s-a răcit, îndepărtezi sfoara. Porționezi în farfurii coasta și merele și le aduci la masă împreună cu sosul.

Mihaela Elena Nedelcu, Sibiu

4 porții
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *