Coaste de miel cu sos caramel de mere

Coaste de miel si legume la gratar cu sos_MG_3093

Ai nevoie de:
10-15 coaste de miel
300 g roșii
300 g ardei gras
200 g țelină
300 g ciuperci
1 dovlecel
2 cepe
1 kg mere
200 g zahăr
1 linguriță scorțișoară
sare

Cum procedezi:
1. Cureți legumele și le speli. Tai ardeii în jumătate, pe lungime, țelina și dovlecelul în felii groase de 1 cm, iar ceapa, dacă este mare, în sferturi. Speli coastele, le sărezi și le frigi pe grătar împreună cu legumele, având grijă să le întorci pe toate părțile.
2. Prepari sosul astfel: Caramelizezi zahărul într-o cratiță și îl stingi cu 200 ml apă. Adaugi merele curățate de coajă și semințe, apoi tăiate în felii. Le fierbi până când se îngroașă sosul. La sfârșit presari scorțișoara și omogenizezi sosul.
3. Servești coastele cu legumele aranjate pe un platou, iar sosul separat, în sosieră.

Melexina Petrea, Suceava



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *