Cocktail din fructe de mare

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
250 g fructe de mare congelate
100 g batoane de crab (surimi)
2 ardei grași diferit colorați
2 cepe
200 ml vin
2 linguri ketchup
piper
sare

Cum procedezi:
1. Pui fructele de mare în strecurătoare și le speli sub jet de apă rece, apoi le fierbi timp de 10 minute, în vin diluat cu apă clocotită cât să le acopere.
2. Cureți și speli ceapa și ardeii și le tai julien. Adaugi legumele în vasul cu fructe de mare și le fierbi împreună 5 minute. Separat opărești batoanele de crab, apoi le scoți din celofan și le tai în bucăți de 3-4 cm.
3. La sfârșit, amesteci surimii cu ingredientele fierte, sărezi preparatul după gust și condimentezi cu ketchup și piper.

Sfatul meu: Acest cocktail este un aperitiv rafinat, pentru noaptea de la cumpăna anilor.

4 porții
Timp de preparare: 25 de minute

Doina Tătăranu, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *