Cocoș canadian

Ingrediente

  • 1 cocoș mare
  • 200 g lebăr
  • 5 felii de ananas
  • 200 g piure de castane neîndulcit
  • 200 g pâine albă
  • 2 linguri unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 linguri coajă rasă de lămâie
  • 3 ouă
  • 1 pahar brandy
  • 250 ml lapte
  • piper
  • sare

Preparare
1. Tai feliile de pâine în cubulețe. Bați ouăle cu laptele și pui cubulețele să absoarbă amestecul.  Din lebăr, piureul de castane, untul moale, coaja de lămâie și pătrunjelul tocat mărunt, faci o pastă pe care o subțiezi cu brandy, îi adaugi pâinea și ouăle și omogenizezi.
2. Cureți și speli bine pasărea, atât în interior, cât și la exterior. Umpli cocoșul cu acest amestec, îl așezi într-o tavă cu 200 ml apă și îl presari cu sare și piper după gust.
3. Învelești tava cu folie de aluminiu și o introduci în cuptor, la foc mic, pentru 4-5 ore. La fiecare 20 de minute, scoți tava din cuptor și stropești curcanul cu sosul format.

Dorica Chiribuță, Cișmea, jud. Botoșani

10 porții
5 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *