Cod la cuptor, cu rozmarin și lămâie

Foto: Elena Tănăsescu -Burda Romania
Foto: Elena Tănăsescu -Burda Romania

Ai nevoie de:
600 g file de cod sau merluciu
1 lingură boia dulce
1 linguriță rozmarin mărunțit
2 lămâi
2 linguri ulei
½ legătură pătrunjel
sare, piper

Cum procedezi:
1. Cureți fileurile de piele și de eventualele oase. Le speli, le lași la scurs, le sărezi și le condimentezi după gust și le stropești cu zeama de la o lămâie. Împachetezi fiecare fileu în folie de aluminiu unsă cu ulei. Le păstrezi împachetate timp de 30 de minute, la rece.
2. Încălzești cuptorul. Așezi pachetele cu pește în tavă și le dai la cuptor, la foc mijlociu.
3. După 30 de minute, scoți tava din cuptor, desfaci foliile cu grijă și lași peștele să se mai rumenească timp de 10 minute. Îl servești presărat cu pătrunjel tocat mărunt și felii de lămâie alături.

3 porții
Timp de preparare: 50 de minute
Timp de așteptare: 30 de minute

Cristiana Floricel, Alexandria

Sfatul nostru: Servește peștele cu o garnitură de legume înăbușite în unt sau fierte.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *