Cod pane cu salată de crudități

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente

2 fileuri de cod
½ linguriță salvie mărunțită
1 ou
2 linguri făină
150 ml ulei
2 morcovi
1 țelină mică
1 măr
200 g varză dulce
200 g porumb dulce din conservă
2 gogoșari murați
1 lămâie
câteva frunze de pătrunjel
sare

Preparare
1. Speli fileurile, le usuci cu un șervet, le tai în 2-3 bucăți și le presari cu salvie și puțină sare.
2. Bați oul cu făina și puțină sare. Treci bucățile de pește prin acest aluat, le prăjești pe ambele părți în uleiul încins și le păstrezi calde, într-un vas acoperit.
3. Cureți și speli legumele. Razi mare morcovii, țelina și mărul, curățat în prealabil de coajă. Le stropești cu zeamă de lămâie, ca să nu se oxideze. Tai varza fideluță. Amesteci toate legumele într-un castron și le sărezi după gust. Torni uleiul de măsline, omogenizezi și decorezi salata cu felii de gogoșar și frunze de pătrunjel. Servești preparatul cu felii de lămâie, alături de garnitura de legume.

4 porții
40 min

Păuna Ciobanu, Roman



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *