Cod pe pat de legume

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ingrediente
2 fileuri de cod
1 pungă (250 g) amestec de legume congelate
1 lingură ulei de măsline
1 lingură margarină
1 lămâie
piper
sare
câteva frunze de mentă sau 1 linguriță mentă uscată

Preparare
1. Speli fileurile de pește, le ungi cu ulei de măsline, le stropești cu zeamă de lămâie, apoi le sărezi și piperezi.
2. Îmbraci peștele într-o folie de aluminiu, îl așezi într-o tavă și îl dai la cuptor pentru 20-25 de minute.
3. Între timp, pui la fiert legumele, fără să le decongelezi, în 1 litru apă clocotită cu sare. După 10 minute scurgi apa și lași să se topească peste legume felioare de margarină.
4. Așezi legumele într-un vas termorezistent și le păstrezi la cald. Scoți peștele din folie și îl pui peste legume. Le stropești cu puțină zeamă de lămâie și ornezi cu frunze de mentă sau presari menta uscată mărunțită.

2 porții
35 min

Floarea Pană, Lupeni, jud. Hunedoara



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *