Colțunași cu brânză

Ingrediente
Pentru aluat

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 100-125 ml apă
  • sare

Pentru umplutură

  • 250 g brânză dulce
  • 2 ouă
  • 50 g unt
  • sare
  • 200 g smântână pentru decor

Preparare
1. Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură, în care pui apa și ouăle bătute cu sare după gust. Frămânți aluatul până când nu se mai lipește de mână, apoi îl lași puțin să se odihnească.
2. Pregătești umplutura din brânza dulce, untul topit la temperatura camerei, ouă și sare după gust.
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie subțire. Tai cu cuțitul pătrate egale, de 8-10 cm. Pui pe fiecare pătrat câte o lingură amestec, le pliezi pe diagonală și, ca să nu se desfacă la fiert, le lipești pe margini, presându-le cu o furculiță.
4. După ce faci toți colțunașii, îi pui la fiert în apă clocotită cu sare. Când se ridică la suprafață, îi scoți cu o spumieră și îi treci prin jet de apă rece, ca să nu se lipească.
5. Îi servești calzi, cu smântână deasupra.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *