Compot de căpșune

_MG_5721_

Ingrediente
1,5 kg căpșune
600 g zahăr

Preparare
1. Alegi căpșune coapte, dar tari. Le speli, apoi le lași să se scurgă, le cureți de codițe și le pui într-o cratiță, împreună cu zahărul și puțină apă. Le fierbi la foc mic, până când zahărul se dizolvă, iar fructele și-au lăsat zeama. După ce vasul s-a răcit, îl dai la rece până a doua zi.
2. Scoți căpșunele cu ajutorul unei palete și strecori siropul printr-o strecurătoare pe care ai așezat un tifon. Fierbi din nou siropul, îndepărtând mereu spuma formată.
3. Repartizezi căpșunele și siropul în borcane curate de 400 ml, așezate pe un suport metalic. Capsezi borcanele și le sterilizezi la bain-marie, timp de 10 minute. Le lași să se răcească lent, în apa în care au fiert.
4. A doua zi controlezi dacă sunt închise etanș. Dacă înainte de a le depozita la răcoare descoperi că un borcan nu este închis etanș, conținutul lui trebuie consumat în cel mai scurt timp sau transferat într-un alt borcan și sterilizat prin fierbere la bain-marie, timp de minimum 10 minute.

Tatiana-Nicoleta Catrina,Târgoviște, jud. Dâmbovița



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *