Compot rapid de piersici

Compot rapid de piersici_MG_4060_Ingrediente

  • 5 kg piersici
  • 1 kg zahăr
  • 5 pahare apă
  • 1 linguriță (5 g) salicilat
  • 100 g rom

Preparare
1. Alegi fructe tari, pe care le speli și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii. Fierbi zahărul împreună cu apa la foc mediu, cronometrând de la primul clocot.
2. Pui cantități mici de fructe în siropul rezultat și le scoți după 2-3 clocote. Pe măsură ce scoți fructele, le pui într-un castron mare. Iei siropul de pe foc și îl amesteci cu romul și salicilatul. Torni lichidul peste fructe și le lași așa timp de 2 ore.
3. Așezi fructele în borcane, repartizezi siropul și înfiletezi capacele borcanelor. Nu mai este nevoie să sterilizezi borcanele de compot.

Sfatul meu
Salicilatul este un antibacterian slab, îl poți cumpăra de la farmacie. Când îți servești musafirii cu acest compot, ai grijă să-i întrebi dacă nu cumva sunt alergici la aspirină, caz în care nu le este indicat consumul unui compot preparat astfel. Pe etichetă, nu uita să specifici si acest ingredient, daca ai mai multe retete de preparare. Acest compot poate fi preparat și cu pere din cele mai tari.

Maria Tobă, Batoți, jud. Mehedinți

10 borcane
3 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *