Conopidă cu smântână la cuptor

Conopida la cuptor_MG_2664_Ingrediente

  • 1 conopidă
  • făină
  • 5 linguri unt
  • 1 ceapă
  • 250 ml supă de legume
  • 250 ml lapte
  • 200 g smântână degresată
  • 200 g brânză
  • 5 linguri pesmet
  • sare

Preparare
1. Desfaci conopida în bucheţele pe care le laşi în apă cu sare, timp de 15 minute, apoi le fierbi alte 10 minute şi le scurgi.
2. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o înăbuşi în 3 linguri unt şi 50 ml apă, până se înmoaie. Presari făina, omogenizezi şi torni câte puţin lapte diluat cu supă, amestecând energic, ca să nu se formeze cocoloaşe.  Când sosul alb s-a îngroşat, iei vasul de pe foc şi încorporezi smântâna şi ½ din cantitatea de brânză rasă.
3. Așezi conopida într-o tavă unsă cu 5 g unt şi tapetată cu 1 lingură pesmet. Torni sosul alb, presari deasupra pesmetul rămas, apoi restul de brânză şi pui felioare de unt.
4. Introduci tava în cuptorul încins, la foc mediu, pentru 10 minute.

Marinela Părău, Orăștie, jud. Hunedoara

7 porţii
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *