Conopidă cu țelină, la cuptor

Conopida cu telina la cuptor_MG_9010_

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
190 kcal
15 proteine
10 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 1 conopidă (800 g)
  • 1 țelină (150 g)
  • 1 ardei gras (75 g)
  • 1 ou (60 g)
  • 150 g iaurt degresat
  • 1 linguriță busuioc
  • 200 g telemea nesărată
  • câte 1 lingură unt și pesmet pentru formă

Preparare
1. Cureți și speli ardeiul și țelina. Tai ardeiul în fâșii, iar țelina în felii subțiri. Desfaci conopida în buchețele pe care le pui la fiert împreună cu țelina. După 10 minute, le scurgi.
2. Ungi cu unt și tapetezi cu pesmet un vas termorezistent. Așezi în straturi conopida, țelina și ardeiul, apoi presari busuiocul. Bați oul împreună cu iaurtul și busuiocul mărunțit și le torni peste legume, apoi presari brânza rasă.
3. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 30-40 de minute, până când preparatul se rumenește. Îl servești cald, presărat cu sare și piper după indicația medicului.

Rodica Gabără, Suceava
5 porții
50 min

Rețetă permisă în boli cardiovasculare.

O altă rețetă permisă în boli cardiovasculare găsești aici.

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *