Conopida murata – întrebare

Bine te-am regăsit, dragă Lili! 
Îți mulțumesc pentru toate sfaturile tale, atât de utile, date la cererea colaboratoarelor Cărticelei practice. Urmăresc cu real interes această rubrică pentru că am multe de învățat și apreciez efortul tău de a fi cât se poate de explicită. 
Te rog frumos să îmi spui unde greșesc atunci când pun conopida la murat – aceasta își schimbă culoarea după câteva luni, deși gustul este foarte bun. 
Maria Buzagiu, Timișoara

————————————————————————

Și eu mă bucur că revii la această rubrică, dragă Maria, încrederea și aprecierile tale mă onorează. 

Eu știu de la mama că dacă vrei conopidă albă, trebuie să o conservi în oțet aromat, oțet diluat în proporție de 1:1 până la 3:1. În saramură, conopida se îngălbenește, după cum ai observat și tu. Am încercat să pun în borcan câteva boabe de porumb, așa cum mi-a recomandat un bucătar, dar rezultatul nu s-a schimbat. 
Ce te sfătuiesc? Dacă, după rețeta ta, conopida e gustoasă și nu trebuie să schimbi decât culoarea, adaugă în borcan 1 vârf de cuțit de turmeric pentru buchețele galbene sau conservă în același borcan varză roșie ori sfeclă, așa cum au făcut cititoarele noastre Carmen Popescu din Batoți, jud. Mehedinți și Mihaela Neacșu din Dobroești, jud. Ilfov, obținând o conopidă roz, cu adevărat spectaculoasă, care îți va decora plăcut un platou cu preparate. 

Cu drag, Lili

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *