Conopidă orientală

Conopida exotica_MG_9948_

 

 

 

 

 

1 porție conține
195 kcal
10 g proteine
5 g lipide
35 g glucide

Ingrediente

  • 250 g orez
  • 2 fire de praz
  • 1 kg conopidă
  • ½ linguriță ghimbir uscat mărunțit, șofran sau curry
  • 1 ardei
  • 4 roșii
  • 200 g boabe de porumb din conservă
  • 500 ml supă de legume
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1 lingură ulei de măsline
  • chimen
  • piper
  • sare
  • 1 legătură pătrunjel

Preparare
1. Alegi orezul, îl speli în mai multe ape și îl fierbi în 500 ml apă. Îl păstrezi la cald până pregătești legumele.
2. Desfaci conopida în buchețele. Cureți ardeiul și prazul. Speli toate legumele. Tai prazul în rondele și ardeiul în fâșii. Fierbi roșiile, apoi le treci prin sită.
3.Fierbi conopida timp de 10 minute. Înăbuși prazul și ardeiul împreună cu uleiul și puțină apă. Adaugi boabele de porumb, zahărul, conopida scursă, orezul, pasta de roșii, sare și condimente după gust.
4. Servești preparatul decorat cu pătrunjel fin tocat.
Adrian Călin Vanțiu, Cluj-Napoca, jud. Cluj
10 porții
45 min

Rețetă permisă în boli hepatobiliare.

O altă rețetă permisă în boli hepatobiliare găsești aici.
Vrei să știi ce terapii alternative te-ar putea ajuta în boli hepatobiliare? Click aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *