Conopidă poloneză

Ingrediente

  • 1 conopidă mijlocie (aproximativ 750 g)
  • 4 ouă
  • 75 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • 1 lingură smântână
  • 150 ml lapte
  • 100 g cașcaval
  • sare
  • boia dulce

Preparare
1. Alegi o conopidă nu prea îndesată, pe care o cureți de frunzulițe, o speli și o fierbi întreagă într-o oală mare. Fierbi ouăle tari, le cureți și le dai pe răzătoarea mică. Într-o tigaie călești pesmetul în 50 g unt topit. Stingi focul și îl amesteci cu ouăle, laptele, smântâna, sare și boia după gust până obții o pastă.
2. Așezi conopida într-un vas termorezistent uns cu unt și pui cu lingura pasta cu pesmet printre buchețelele de conopidă și deasupra ei.
Presari peste conopidă cașcaval ras și o dai la cuptor pentru 15-20 de minute, până se rumenește frumos.

Alina Cuc, Babadag, jud. Tulcea

Sfatul nostru: Dacă ai o conopidă îndesată, este mai bine să o desfaci în buchețele după ce ai fiert-o și să le treci pe fiecare prin compoziția cu pesmet.

4 porții
40 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *