Corăbioare din castraveți

Barcute de castraveti_MG_0213

Ingrediente
3 castraveți mijlocii
1 roșie
1 țelină mică
1 morcov mare
6 felii subțiri de parizer
5 măsline
100 g brânză
½ lămâie
sare

Preparare
1. Speli castraveții și îi tai în jumătate, pe lungime. Le îndepărtezi cu grijă miezul, păstrând pereți groși de 5-6 mm.
2. Cureți și speli țelina. Dai pe răzătoarea mică miezul castraveților, țelina și brânza. Tai mărunt feliile de parizer. Amesteci aceste ingrediente până obții o pastă omogenă. Cu amestecul obținut, umpli jumătățile de castraveți.
3. Decorezi bărcuțele cu felii de măsline și roșie. Tai bastonașe de 3-4 cm din morcovul curățat și spălat. Le stropești cu zeamă de lămâie, ca să nu oxideze. Le înfigi în umplutură, pe lungimea bărcuțelor, în loc de vâsle.
4. Pentru catarge, treci feliile de parizer prin jumătăți de bețe de frigărui și le fixezi într-o margine a corăbioarelor.

Elena Văduva, Oltețani, jud. Vâlcea

6 bucăți
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *