Corăbioare din vinete, umplute cu brânză și dovlecei

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
6 vinete mici
2 dovlecei (300 g)
3 ouă
2 fire praz (400 g)
2 roșii (200 g)
2 ardei capia (150 g)
150 g telemea de vacă
3 ardei grași galbeni
50 ml ulei de măsline
sare de mare

Cum procedezi:
1. Speli vinetele, le tai în lung și le îndepărtezi miezul, astfel încât să obții bărcuțe. Le opărești cu apă sărată, apoi le pui la scurs cu tăietura în jos, așezate pe un fund de lemn. Cureți dovleceii de coajă. Cureți și speli prazul și ardeii capia. Tai rondele un dovlecel. Tai mărunt celălalt dovlecel, prazul și ardeii capia și îi înăbuși în ulei și puțină apă, împreună cu o roșie decojită și tăiată cubulețe. Amesteci legumele călite, bine scăzute și răcite, cu brânza rasă, ouăle bătute și sare după gust.
2. Umpli vinetele cu această compoziție și le așezi în tava unsă cu ulei, cu rondele de dovlecei printre ele. Le decorezi cu fâșii de ardei galbeni și rondele de roșie și dai tava la cuptor pentru 1 oră, la foc mijlociu. Din când în când scoți tava și torni câte puțină apă. Servești bărcuțele fie reci, fie calde, cu garnitură de conopidă și broccoli.

Aneta Ionășchița, com. Plenița, jud. Dolj

12 bucăți

1 bucată conține:
150,0 kcal
7,0 g proteine
10,0 g lipide
10,0 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *