Corn cu umplutură de ciocolată

Foto: Mihai Nicolae -Burda România

Ingrediente

Pentru aluat
600 g făină
1 ou
80 g zahăr
125 g smântână
30 g drojdie
150 g unt
sare
1 linguriță coajă rasă de lămâie
1 gălbenuș

Pentru umplutură
60 g unt
2 gălbenușuri
80 g zahăr
100 g ciocolată
3 albușuri
50 g stafide
2 lingurițe esență de vanilie

Preparare
1. Pentru aluat, freci spumă 100 g unt moale, cu zahărul și oul bătut. Adaugi pe rând drojdia, smântâna, sarea, coaja de lămâie și 500 g făină cernută. Frămânți bine un aluat, pe care îl lași să se odihnească 1 oră.
2. Pentru umplutură, amesteci untul cu gălbenușurile și ciocolata rasă. Încorporezi albușurile bătute spumă cu zahărul, apoi stafidele și esența de vanilie.
3. Presari făină pe planșetă și întinzi aluatul în foaie groasă de 6-7 mm. Ungi aluatul cu restul de unt călduț, apoi întinzi umplutura de ciocolată, lăsând neunsă o margine 2-3 cm, pe lungimea foii.
Rulezi foaia înspre marginea liberă și tai ruloul în batoane de 10-12 cm. Le ungi cu gălbenuș, presari puțin zahăr și le pui în tava unsă cu ulei. Coci cornurile la foc mediu, 20-25 minute, în cuptorul preîncălzit.

Violeta Nedelia Tarcea, Luna de Jos, jud. Cluj

15 bucăți
1 h 50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *