Cornete aperitiv

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
400 g salam mortadela
2 ouă
1 salată verde
2 castraveți
1 ceapă
1 legătură ridichi
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
oțet, ulei, sare, piper
crutoane

Preparare
1. Fierbi ouăle tari, le decojești și le tai mărunt. Speli frunzele de salată și le lași să se scurgă. Cureți și speli ridichile și, dacă dorești, și castraveții. Tai salata și ceapa fideluță, iar castravetele și ridichile în rondele subțiri.
2. Din oțet, ulei și verdeața fin tocată faci un sos pe care îl sărezi și condimentezi după gust. Amesteci într-un bol legumele și le stropești cu sosul de verdeață.
3. Tai felii subțiri de salam, pe care le rulezi în formă de cornete și le prinzi cu bucăți de scobitori. Le umpli cu salată și le așezi pe platou sub forma unei flori, cu partea îngustă spre centru. Le servești cu crutoane alături.

Maria Iosip, Galați

12 bucăți
30 min

Știai că…
…rețeta originară de salam mortadela conținea, pe lângă condimentele obișnuite – piper negru, coriandru și nucșoară, arome delicate precum cele de fistic, mirt și măsline? Mirtul fiind un arbust mediteraneean, această aromă nu a fost la îndemâna producătorilor de mezeluri din alte țări, care l-au exclus treptat din rețetă. Imigranții italieni ajunși în America Latină au dus cu ei rețeta, salamul devenind foarte popular în Argentina, Brazilia, Chile, Ecuador și Uruguay.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *