Cornulețe cu alune

Ingrediente

  • 250 g unt sau margarină
  • 150 g alune
  • 150 g zahăr pudră
  • 300 g făină
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahăr pudră vanilinat
  • făină pentru planșetă
  • câte 1 lingură unt și făină pentru tavă

Preparare
1. Lași untul să se înmoaie la temperatura camerei. Dai alunele prin mașina de măcinat nuci. Cerni făina.
2. Freci spumă untul cu sarea și zahărul pudră. Adaugi alunele fin măcinate, apoi făina. Omogenizezi aluatul.
3. Rupi bucăți de aluat de mărimea unei nuci și le modelezi în formă de cornulețe sau întinzi aluatul pe planșetă. Tai triunghiuri și le rulezi, apoi le dai formă de cornulețe.
4. Așezi cornulețele în tava unsă cu unt și presărată cu făină și le coci la foc mijlociu, timp de 20-25 de minute.
5. Când sunt gata, le scoți pe hârtie și le pudrezi din belșug cu zahăr vanilinat.

Sfatul meu: Aluatul este nisipos, cornulețele obținute fiind sfărâmicioase. Stratul gros de zahăr contribuie la frăgezirea cornulețelor.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *