Cornulețe cu crenvurști

Cornulete cu crenvursti_MG_2486_Ingrediente

  • 500 g făină
  • 1 linguriță zahăr
  • 25 g drojdie
  • 1 linguriţă sare
  • 150 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 500 g crenvurști
  • 50 g caşcaval
  • 1 lingură ulei pentru tavă

Preparare
1. Din făină, drojdie, zahăr, sare, lapte şi ulei, frămânţi un aluat potrivit de moale, pe care îl lași să dospească timp de 1 oră, la cald.
2. Împarţi aluatul în trei. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi fiecare bucată sub forma unui cerc, pe care îl tai în 8 triunghiuri, pornind din mijloc către margini. Pe fiecare bucată pui câte un crenvurști și rulezi, formând cornulețe.
3. Le ungi cu ou, presari caşcaval ras, apoi le aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi le coci timp de 20 de minute, la foc mijlociu.

Sfatul meu
Sunt ideale la micul dejun, cu lapte sau ceai alături, pentru copii mai mari de 2 ani.
Iuliana Todor, Domoșu, jud. Cluj
24 bucăţi
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *