Cornulețe cu măsline

Ingrediente

  • 1 pachet (400 g) aluat foitaj din comerț
  • 50 g unt
  • 3 cepe
  • 200 g măsline rondele
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 g cașcaval
  • 1 ou pentru uns
  • 1 lingură ulei pentru tavă
  • făină pentru planșetă

Preparare
1. Cu 3 ore înainte de a începe prepararea, scoți aluatul să se dezghețe la temperatura camerei.
2. Cureți și tai mărunt cepele și le înăbuși în unt topit. Speli și tai mărunt pătrunjelul. Razi fin cașcavalul.
3. Când ceapa s-a răcit, o amesteci cu măslinele mărunțite, verdeața și 50 g cașcaval.
4. Despachetezi aluatul pe planșeta presărată cu făină, fără a-l întinde cu sucitorul. Tai triunghiuri cu laturile de 8-10 cm și așezi pe fiecare, într-o margine, câte o linguriță umplutură. Rulezi aluatul și apropii vârfurile, dând forma de corn.
5. Așezi cornulețele în tava unsă cu ulei și introduci tava în frigider pentru 30 de minute. Le ungi cu ou bătut cu sare și presari cașcavalul rămas.
6. Le coci timp de 30 de minute la foc mijlociu spre iute, în cuptorul preîncălzit.

Emilia Nedelciu, București
30 bucăți
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *