Cornulețe cu măsline

Cornulete cu masline_MG_9916

Ingrediente
1 pachet (400 g) aluat foitaj din comerț
50 g unt
3 cepe
200 g măsline rondele
1/2 legătură pătrunjel
100 g cașcaval
1 ou
50 g susan
1 lingură ulei pentru tavă

Preparare
1. Cu 3 ore înainte de a începe prepararea, scoți aluatul din frigider și îl lași să se dezghețe la temperatura camerei.
2. Cureți cepele, le tai mărunt și le înăbuși în untul topit. Speli și toci pătrunjelul. Razi fin cașcavalul.
3. Când ceapa s-a răcit, o amesteci cu măslinele mărunțite, verdeața și 50 g cașcaval.
4. Despachetezi aluatul pe planșeta presărată cu făină, fără a-l întinde cu sucitorul. Tai triunghiuri cu laturile de 8-10 cm și așezi pe fiecare, într-o margine, câte o linguriță cu umplutură. Rulezi aluatul și apropii vârfurile, dând forma de corn.
5. Așezi cornulețele în tava unsă cu ulei și introduci tava în frigider pentru 30 de minute.
6. Le ungi apoi cu ou bătut cu sare, presari cașcavalul rămas și susan. Le coci timp de 30 de minute, la foc mijlociu spre iute, în cuptorul preîncălzit.

Emilia Nedelciu, București
30 bucăți
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *