Cornulețe cu vanilie

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
200 g margarină
70 g zahăr
100 g migdale
250 g făină
1 praf de sare
2 pliculețe zahăr vanilinat
100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

Preparare
1. Macini fin sâmburii de migdale, în mașina special pentru măcinarea nucilor.
2. Mixezi margarina moale, la temperatura camerei, împreună sarea, zahărul tos și zahărul vanilinat, până când nu se mai simt cristalele de zahăr și obții o spumă omogenă. Încorporezi treptat făina, în prealabil cernută. Ambalezi aluatul în folie de plastic și îl păstrezi în frigider timp de 1 oră.
3. Cu mâinile presărate cu făină, rupi bucăți de aluat de mărimea unei caise și modelezi cornulețe. Poți să întinzi aluatul pe planșeta presărată cu făină, să tai triunghiuri și să rulezi aluatul, ca să obții cornulețe.
4. Așezi cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coci la foc mediu, până devin aurii. Încă fierbinți, le pudrezi cu zahăr cu aromă de vanilie.

Marioana Popescu, București

35 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *