Cornulețe din aluat cu borș

Ingrediente

  • 150 ml ulei
  • 150 ml borș
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 ou
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare
  • făină cât cuprinde (circa 500 g)
  • 300 g rahat
  • 4 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • ulei pentru tavă

Preparare
1. Cerni 400 g făină într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui borșul călduț, uleiul, oul, drojdia, zahărul vanilinat și sarea. Frămânți bine aluatul, încorporând făină cât cuprinde, până când obții un aluat potrivit de tare.
2. Lași aluatul să crească timp de 30 de minute, timp în care tai rahatul în bastonașe lungi de 4-5 cm.
3. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 cm și îl tai în triunghiuri. Pe fiecare triunghi pui câte o bucățică de rahat și rulezi în formă de cornulețe. 4. Le așezi într-o tavă unsă cu ulei, în cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute. Cât sunt calde, le presari cu zahăr vanilinat.

Doina Tătăranu, București

40 bucăți
1 h 20 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *