Cornulețe fragede cu nucă

Cornulete cu crema de nuca_MG_9175

Ingrediente
150 g unt
200 g făină
70 g zahăr
70 g miez de nucă
coaja rasă de la 1 lămâie
1 plic zahăr vanilinat
50 g zahăr pudră

Preparare
1. Prăjești puțin nucile în cuptor, apoi le macini fin. Freci spumă untul moale, la temperatura camerei, cu zahărul, până când cristalele se dizolvă. Adaugi treptat coaja de lămâie și făina cernută. Frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl învelești în folie de plastic și îl păstrezi la rece pentru 1 oră.
2. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5-6 mm. Îl porționezi în pătrate, pe care le modelezi sub formă de cornuri, cu mâinile presărate cu făină.
3. Le așezi în tava tapetată cu hârtie de copt și le coci la foc iute, în cuptorul preîncălzit, timp de 10-12 minute.
4. Cât sunt calde, le rostogolești prin zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilinat.

Maria Tobă, Batoți, jud. Mehedinți

30 bucăți
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *