Cornulețe fragede cu pastramă de pui

Foto: Burda România

Ingrediente
200 g smântână sau iaurt
350 g făină
1 plic praf de copt
1 linguriță sare
2 linguri oțet
200 g margarină
50 g cașcaval
400 g pastramă din pulpe de pui
1 ou pentru uns
2 linguri semințe de susan sau mac
2 linguri margarină pentru tavă

Preparare
1. Amesteci margarina moale, la temperatura camerei, cu smântâna, sarea și oțetul, apoi adaugi treptat făina cernută cu praful de copt și frămânți un aluat pe care îl ambalezi într-o folie de plastic și îl păstrezi în frigider, pentru 1 oră.
2. Razi fin cașcavalul. Scoți aluatul din frigider și din folie și îl frămânți din nou, încorporând cașcavalul. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 mm și tai pătrate de 7-8 cm. Pe fiecare pătrat așezi o bucățică de pastramă, apoi rulezi și dai forma de corn, aducând ușor capetele către mijloc.

3. Așezi cornulețele într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu hârtie de copt. Le ungi cu ou bătut, presari susan și le coci în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, la foc mediu.

Dana Dinescu, Țițești, jud. Argeș

25 bucăți
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *