Cornulețe fragede cu rahat

Cornulete cu rahat_MG_2518_Ingrediente

  • 350-400 g făină
  • 200 g smântână degresată
  • 200 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 2 linguri oțet
  • 1 ou
  • 1 lingură margarină pentru tavă

Preparare
1.    Mixezi margarina moale, topită la temperatura camerei, cu smântâna, oțetul și sarea. Încorporezi treptat praful de copt și făina cernută și frămânți până obții un aluat potrivit de tare, pe care îl învelești în folie și îl introduci la frigider pentru 1 oră.
2.    Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma unor discuri, în strat de 5 mm. Tai fiecare disc în triunghiuri, pe diametre. Pui pe bază câte un bastonaș de rahat și rulezi.
3.    Așezi cornulețele în tava unsă cu margarină și tapetată cu făină. Le ungi cu ou bătut și le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute.
Le servești copilului cu lapte alături sau le ambalezi individual și I le pui la pachet, pentru pauza de la ora 11.

Vasilica Deliu, Ostrov, jud. Constanța

24 bucăți
2 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *